woensdag 8 februari 2023

Veurne 1 op de slotronde in 4N D … wij eindigen op een 3-e plaats!

Veurne1b

Op de laatste speeldag kregen we nog een niet te onderschatte Waregem 2 tegen. Gelukkig wilde Claudy meedoen niettegenstaande er een rapidtoernooi was in zijn eigen club in Frankrijk.

Bord 1

Geert verraste zijn tegenspeler met zijn solide nevenvariant. Geert kreeg een voorsprong in ontwikkeling en de betere pionnenstructuur.   Het eindspel kon Geert winnen dankzij enkele fijne zetten.

Bord 2

Ik kwam een klein beetje slechter uit de opening maar kon alle dreigingen net pareren. We kwamen remise overeen omdat geen van ons beide zijn stelling kon verbeteren.

Bord 3

Claudy speelde een mooie partij en had constant de betere stelling mede omdat zijn tegenspeler niet de meest solide variant speelde.

Bord 4

Frans speelde een beetje te agressief in de opening en gebruikte teveel tijd. In tijdnood verloor Frans een pion . Het toreneindspel werd vakkundig gewonnen door zijn tegenspeler.

Ik wil John en Piet bedanken voor het opruimen.

Eindstand:

Veurne1c

Captain Dave

 

 

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …