zondag 26 maart 2023

Zomernieuws 2016 (1)

Zware Juli maand!

Jacky deed het goed in het “9-e Open International de Cambrai” , speelde enkele straffe partijen en ging er met de prijs van beste veteraan lopen. Volledige details hier.

Aurèle verdedigt zoals elk jaar  zijn kansen in het “Open van België”.  Zijn wedervaren kan je hier terugvinden.

Maandag 11 juli begint Jacky aan het sterke “5-e Open d’Auberchicourt”en ook Jean schreef ter plekke nog in.  Je kunt hen hier volgen.

En daarna neemt Jacky waarschijnlijk nog deel aan het “13-e Open International d’Aulnoye-Aymeries”. Uiteindelijk moet ik toch afhaken voor dit toernooi maar ondertussen schreef Jean zich in. Details van dit toernooi via deze link.

Ook Geert D. heeft de microbe te pakken en begint met het zeer sterke  “39-e Eastman Open van Gent”. Volledige info via deze link. Oei ik zie nu dat hij toch niet deelneemt … hij koos voor de “Brugse Meesters” dat pas volgende maand doorgaat. Geert laat weten dat hij toch deelnam (hij schreef pas in op de openingsdag zelf) en het beviel hem in ieder geval.  Zelf zegt hij :

“Ik speelde er in 5 dagen tegen 4 nationaliteiten (Brits, Duits, Nederlands, Belgisch). Van een internationaal treffen gesproken! Ik weet niet of andere witte paarden het in één tornooi opnamen tegen zulk een wijd verspreid scala tegenstanders. Boeiend, uitdagend en leerrijk (tussen tal van ondergewaardeerde spelers die zich willen bewijzen en ratingprijzen willen wegkapen). Verraderlijk tornooi waar ik bleef steken op een modale 5 uit 9.”

Indien nog andere Veurnse paarden aan een toernooi deelnemen graag een reactie via dit artikel.  Dan kan ik er ook wat publiciteit aan geven op onze site.

In Zomernieuws (2) volgt dan een overzicht van de externe schaakactiviteiten in Augustus.

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …