woensdag 8 februari 2023

IC R10 Zottegem 4 – Veurne1 1,5-2,5

Zondag speelden we zonder Ronny tegen een gevaarlijke tegenstander. Gelukkig konden we rekenen op Jacky.

Bord 1

Geert kon een kwaliteit winnen maar zijn tegenspeler had er compensatie voor. Door een spectaculair dame-offer kon Geert remise krijgen in een verloren stelling.

Bord 2

Ik kreeg een rare opening tegen. Eerst speelde mijn tegenspeler b5 en even later h6 en g5. Ik kon alle aanvallen mooi pareren en had een mooi centrum. Toen ik de stelling openbrak kon hij niet volgen en verloor een stuk.

Bord 3

Frans speelde tegen iemand die geen enkele inititief nam. De stelling was vlug gelijk en Frans had misschien een klein voordeel. Frans aanvaardde het remisevoorstel omdat hij grote risico’s moest nemen om te winnen.

Bord 4

Jacky speelde een solide partij en had een licht voordeel. Als de winst van de ploeg zeker was stelde hij ook remise voor.

Veurne1

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …