vrijdag 9 juni 2023

14ème Tournoi rapide Bourbourgeois … een opwarmer!

Zondag 3 september ging het sterke rapid toernooi van Bourbourg door . Geert, Claudy en Jean namen deel en ze deden het super! Mijn oproep op de AV indachtig stuurde Geert prompt zijn verslag.  Bedankt Geert!

Op 3 september deden Geert, Claudy en Jean mee aan het 14de rapid-tornooi in Bourbourg, een snelle wedstrijd met het vreemde tempo van 12 minuten per speler en een increment van 5 seconden per zet.

De bezetting was meer dan degelijk. De opkomst van grootmeester Dgebuadze, de aanwezigheid van de 2830 (!) rapid-elo tellende Fransman Petitcunot en de deelname van de eindwinnaar van de rapid in Oye-plage (met 9 uit 9), Therkildsen, deed geen groot succes verhopen voor de Witte Paarden.

Geert speelde een goed tornooi, zonder extra glans evenwel, en eindigde met 6 uit 9. Claudy speelde zowaar nog beter: eveneens 6 uit 9 maar met een rechtstreekse winst tegen Geert. Hiermee eindigde Claudy als eerste speler met minder dan 2000 elopunten. Jean bleef steken op 4,5 en eindigt hiermee toch nog verdienstelijk halverwege de spelerslijst.

Een mooie opwarmer voor het komende schaakseizoen!

Alle details vind je via deze link.

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …