zondag 26 maart 2023

Liga Brugge Speeldag 2

Een mooie zege

Voor onze veurnsche delegatie werd het een mooie schaaknamiddag. Hieronder de verslagjes:

Rousseau Christilla – Lenoir Aurele 0-1

Als oude knaak moest ik met zwart het opnemen tegen een jonge Brugse schone. Met een geslaagd offer in de opening kwam in een pion voor in een riante stelling. Ondanks duchtig verweer kon de schaakdiva de meubels niet meer redden.

De Wandel Marc – Lucas Jean 0-1

Na een solide openingsspel kwam  er een harde aanval waarbij beiden mekaar het moeilijk maakten.  Wit kon de dreiging niet de baas en kwam na enkele uren door promoverende pion in nauwe schoentjes te staan zodat zwart zijn kansen binnen rijft. Zwart wint dus.

Lequi Cedric – Vanassche Renaat 0-1

Ik stond in verdediging maar wel gelijk in materiaal, met een zet kwam ik plots de betere te staan, en stelde remise voor, waar ik content mee was , op zet 23, maar hij aanvaardde niet, ik stond nochtans ferm beter in tijd, op het einde geraakte hij ferm in tijdnood, op zet 42 stelde hij remise voor, maar ik wilde nog verder spelen, in het eindspel had ik paard tegen hij loper, maar mijn pionnen stonden goed, later gaf hij een loper voor een pion , dan kon ik beginnen pionnen opfretten met mijn paard, hij gaf op met nog een minuut veertig seconden op zijn klok, ik nog een uur 25 minuten met ondertussen een paard en pion voor na 53 zetten en 2u30′ spelen , 

Leuridan Brecht – Gryson Wilfried 1-0

Zowel mijn tegenspeler als ik spelen het beiden hard op hard in de opening. Na enkele nogal ongewone zetten (Pg8) begint zwart het mij wat moeilijk te maken maar ik laat mij daardoor niet in het lood slaan. Na een loper en torenruil komt tot een remisespel. Maar zwart begint wat in de speelzaal rond te kuieren terwijl zijn klok loopt zo vergeet hij zijn tijd die aan het uitlopen is.  Zijn vlag valt en zo win ik toch na 2u en 50min.

Vandenbroucke Ivan – Vandenbussche Dries 0FF-1

De wedstrijd tussen beiden werd niet gespeeld wegens het afbellen van wit.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …