zondag 26 maart 2023

Liga Ronde 6

Hieronder de verslagen van 2 mooie partijen van Aurele en Brecht.
Da Silva Heleno Jorit – Lenoir Auréle 0.5-0.5
Tegen mijn talentvolle jonge witspeler speelde ik met zwart mijn favoriete aanvalsstelling.
Na wat schermutselingen op de koningsvleugel stelde mijn opponent remise voor. Na enige aarzeling heb ik die dan maar aanvaard. Met een pionoffer zat er mogelijks toch winstkansen in.
Met 3 op 6 (1 W, 1 V, 4 R) in het hoog gezelschap van de A-reeks ben ik wel tevreden.
Gellinck Simon – Leuridan Brecht 0-1
Wit zet een force opening in gang met al vlug een pionnen en paardenruil.  Daardoor komt zijn Dame in het spel en zet hij daarme
e een ferme aanval op mijn koningsvleugel op maar ziet zijn loper wegblunderen en durft zijn aanval niet verder af te maken. Ik blijf sterk verdedigen en zo krijg ik de kans om  mijn spel mooi af te maken.  Ik zet mijn jeugdige tegenstander schaak en zo verliest hij zijn enigste grote stuk (paard) nog op het bord.  Zo besliste hij om op te geven en duwt hij mij naar de voorlopig 3de plaats in het klassement van mijn reeks te stijgen.
Vanasche Renaat – Destreel John 0-1FF
Deze wedstrijd werd helaas niet gespeeld doordat Renaat niet is komen opdagen. Dus ging het punt naar John en moet hij het opnemen tegen Brecht in de laatste speeldag van de Liga.  Wat een spannende wedstrijd kan worden.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …