donderdag 8 december 2022

Zomernieuws 1

De Veurnse Witte Paarden waren present op de rapid van Oye Plage op zondag 11 juni 2017 … en zij deden dat niet slecht! Hierna het relaas van Geert D.

“Derde plaats gespeeld in Oye-plage. (Eigenlijk: gedeeld tweede)!
Een rechtstreekse winst tegen de nummer twee uit de eindrangschikking mocht niet baten om een mooie geldprijs in de wacht te slepen.
(Een spijtige speling van het lot zorgde dat mijn tegenstanders onvoldoende hun best deden om minstens een halfje meer weerstandspunten te verzamelen. En daar kwam het op aan: niet het onderlinge duel met een naaste concurrent, maar wel de scheidingspunten).
Ik werd alsnog bedankt als “beste buitenlandse speler”.
Claudy haalde 5 uit 9 (Evenals Samer en Mohammed).
Jean 4,5 uit negen (en werd beloond als beste clubspeler)
Leuk dagje in een zomers sfeertje met de kans om uit te waaien aan zee. (Heb in ieder geval een strandje meer leren kennen.)”

http://www.echecs.asso.fr/FicheTournoi.aspx?Ref=41765

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …

Eén reactie

  1. Avatar foto
    Jacky "l'homme au capio"

    Ter verduidelijking:
    Samer en Mohammed zijn onze clubgenoten van Grande-Synthe.
    Jean werd gelauwerd als beste clubspeler van zijn club Oye Plage.