vrijdag 9 juni 2023

Zomernieuws 6

Ook Geert schiet in actie en begint aan het Eastman Open van Gent. Hij hoopt er een paar GM te ontmoeten en die kans zit er zeker in! Of dit lukt en hoe hij het deed kan je hier volgen.

Alhoewel het naar zijn zeggen een uitputtende vijfdaagse in Gent werd vond hij toch nog de energie om zijn wedervaren neer te pennen. Hierna volgt zijn verslag.

“Van 15 tot en met 19 juli vond het 40ste internationale, Gentse Eastman open plaats. Een jubileumeditie waar onze clubkampioen met veel goesting op afging.

Ondanks het dalend aantal schakers blijft dit toernooi nog altijd één van de meest prestigieuze en grootste evenementen in de omstreken: 237 deelnemers plus 55 veteranen, 6 grootmeesters, een horde meesters, een 15-tal nationaliteiten en een resem randactiviteiten (blitztoernooi, oploswedstrijd, live-partijen van de eerste 20 borden, uitgebreide slotreceptie en een toernooiboek voor alle deelnemers).

Wie van schaken houdt en geen schrik heeft van parkeerperikelen, meutes in een aangename feeststemming, ambitieuze, ondergewaardeerde jeugdspelers, veel te late nachten en veel te vroege ochtenden moet dit zeker meegemaakt hebben.

Ondanks de bescheiden ratingprijs die hij behaalde, speelde Geert met zijn 5 uit 9 een heel gematigd tot zwak toernooi. Heel gematigd wegens veel te late nachten, veel te vroege ochtenden, parkeerperikelen en ambitieuze, ondergewaardeerde jeugdspelers. Zwak omdat goede stellingen alweer niet afgemaakt werden. Onze Veurnaar won weliswaar alles met wit, maar kon slechts één maal het laken naar zich toetrekken met zwart.

Een sfeerbeeldje van de betere momenten onder de vorm van enkele zinderende stellingen:

Volgend jaar rendez-vous van 14 juli tot en met 18 juli 2018. Noteer het in jullie agenda!”

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …