zaterdag 13 april 2024

Eindelijk het einde van de IC 2019-2020

Hopelijk kunnen we dan deze sombere periode achter ons laten .

De start was een beetje verwarrend … Blijkbaar liet Geert  ‘s morgens weten dat Renaat in zijn plaats zou aantreden. Renaat was echter niet te zien en dan werd Geert terug opgetrommeld. Waregem kwam met een gelijkwaardige ploeg opdagen.

Op het 4-e bord, met zwart tegen De Meerleer Jeroen (1150), kwam Dries al snel 2 lichte stukken voor. Toen de Dame ook nog voor de bijl ging was de buit binnen.

Aan mijn linkerkant op het 2-e bord speelt Geert met zwart tegen De Bakker Mathisse (1539). Geert bracht zijn tegenstander in een krampachtige situatie wat hem uiteindelijk de kwaliteit opleverde (weliswaar voor een pion). Geert werkte dit echter vakkundig af en nam zo ook het volle punt.

Op het 3-e bord stond ik met wit tegenover Gaeremynck Robbe (1558). Na de opening staan we materiëel wel gelijk maar uit een korte analyse van de situatie bleek:

  • we staan materieel gelijk,
  • mijn tegenstander heeft wel meer bewegingsruimte,
  • hij heeft een pionnenmeerderheid op de damevleugel,
  • een sterke pion op d4 die ik niet kan elimineren wat mijn e2 pion zwak maakt,
  • ik zie niet echt een plan om het initiatief te nemen of tegenspel te creëren,
  • de zon komt erdoor en ik zie dat Geert wel de overhand zal halen …

Gezien wij sowieso winnen stel ik dan maar remise voor en mijn tegenstander aanvaardt die.

Op het eerste bord kampt onze Aurèle met wit tegen Haverbeke Jean-Pierre (1560). Gezien het advies om niet teveel rond te lopen en mede door mijn vlugge remise heb ik zijn partij niet kunnen volgen. Seba weet me te vertellen dat het remise werd.

3-1 dus “mission accomplished” alhoewel deze uitgestelde ronden voor onze club geen enkele inzet meer hadden. Alhoewel … het brengt ons toch op een mooie 3-e plaats in de eindrangschikking.

Jacky AKA l’homme o’capio

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Het relaas van een ererondje

De traditie vereist dat de (nieuwe) clubkampioen zijn status laat gelden door zich te bewijzen …