zaterdag 27 april 2024

Sneller, sneller!!!

Het jaarlijkse klokkenfestival was daar weer: het blitzkampioenschap.

Met Bas, Steve, Niels en Michel tekenden vier notoire snelschakers present, maar met Bart en Glenn lagen er nog kapers op de kust. Het toernooi werd een heuse marathon. Door de late start (21 uur) en het aantal rondes (13), duurde het tot ruim na middernacht alvorens het toernooi afgelopen was.

Na 5 rondes stond Niels op kop met 4,5/5, direct gevolgd door Bas (4/5) en Steve (3,5/5). In ronde 4 had Steve gewonnen van Bas, waardoor de kloof verkleind werd. Niels haalde een remise tegen Steve in de voorgaande ronde.

Na 10 rondes was Niels weggezakt na verlies tegen achtereenvolgens Bas, Bart M en Glenn met 6,5/10 als tussenstand. Steve sprong erover met 7,5/10, maar Bas was vanaf de winst tegen Niels onhoudbaar met 9/10.

Na 13 rondes stond Bas eenzaam bovenaan, gevolgd door Steve en Niels die ook elk nog drie keer wonnen. Bart haalde het podium net niet. Michel en Glenn werden vijfde (Glenn zesde mits weerstandspunten).
Gezien de vermoeidheid bij de meeste spelers werden de laatste twee rondes niet meer gespeeld.

Proficiat, Bas! Met een spectaculaire 12/13 en negen opeenvolgende winstpartijen is hij zeker en vast de verdiende blitzkampioen.

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.