zaterdag 13 april 2024

34-e Open International de Cappelle-La-Grande

Start vandaag! 360 deelnemers, 69 getitelde spelers en 30 landen vertegenwoordigd. Voor Veurne doen vier  dapperen mee: Claudy, Aurèle, Jean en Jacky.
Alle détails van het toernooi vind je hier!

Dag 1  Aurèle laat zich in de luren leggen door een … jong talentje met Fide 1199.  De rest wint gemakkellijk. Het systeem Haley is van toepassing, wij zitten alle vier in groep 2, dus geen fictieve punten voor de eerste twee ronden voor de paringen.

Dag 2

Claudy speelt met wit een dijk van een partij tegen een Deen met Fide 2159. Ook Aurèle kon het volle punt binnenhalen tegen een veteraan van 1366 Fide. Hij klaarde de klus blijkbaar vrij snel en kon zich dan toeleggen op de verkoop in zijn stand met schaak curiosa. Jean en ik verliezen tegen sterke 1900’s.

Morgen dubbele ronde en paringen nu zonder fictieve punten.

Dag 3

Ronde 3

Alle  vier tegen > 2000 en Claudy krijgt de strafsten, een IM van 2360! We deden ons best maar verloren alle vier!

Ronde 4

Aurèle en ik krijgen tegenstanders die we “normaal” moeten aan kunnen en we winnen dan ook snel.  Jean heeft mider geluk en verliest tegen een 2075. Onze Claudy maakt een mooie remise tegen een Chinese freule met 2091 Elo.  Ook Aurèle profiteerde van die Chinesen want zij kochten bijna zijn volledige stand leeg … de zaken gaan goed!

Morgen schakelen we weer over naar 1 ronde per dag.

Dag 4 ronde 5

Aurèle moest vandaag wegens familie verplichtingen forfait geven. Ik verlies snel na een blunder. Ook Claudy moet de duimen leggen tegen een jong talentje uit Duinkerke … een benjamin met Elo 2168! Enkel Jean kan de eer redden met een overwinning tegen een 1396.

Dag 5

In ronde 6 mag Claudy het opnemen met wit tegen Cecile Haussernot een WIM met 2139, Vice-Championne de France 2017 en ‘s avonds geeft ze nog een simultaan ook 🙂 .  Ik met zwart tegen Belgisch talent Anthony Mitran 2047. Jean krijgt met zwart een 1809 voor hem.  We verliezen alle drie. Enkel Aurèle kan winnen met wit tegen een 1400. Vandaag kregen we ook het bezoek van Geert … gezien de schoolvakanties in Frankrijk niet samenvallen met die van Belgie kon hij niet deelnemen aan het toernooi. Hij scheef zich wel prompt in voor het blitztoernooi dat morgen voormiddag plaats vindt.

Nieuw in Cappelle: frietjes over de middag in de bar!

Dag 6 ronde 7

Claudy, Jean en Jacky winnen. Aurèle verliest van een 1900.

Nieuw in Cappelle: de 12 eerste borden kan men life volgen op groot scherm!

Dag 7 ronde 8

Black friday! Aurèle, Jean en Claudy verliezen. Ik moest forfait geven wegens afspraak met specialist in AZ West.

En ‘s morgen ging het blitztoernooi door.

Dag 8 ronde 9

In de slotronde winst voor Auèle en Jean. Jacky en Claudy raken niet verder dan remise. Met 4,5 en een performance van 1915 realiseert Claudy de beste prestatie van de Veurnse deelnemers.

 

 

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Zomernieuws VI

Traditioneel gaat de laatste week van augustus het schaakfestival van Dieppe door de 14-e editie …