woensdag 22 mei 2024

Zomernieuws V

Ook Jacky zal het nog eens proberen deze zomer. Het sterke Brugse Meesters gaat door van 12 tot 16 augustus 9 ronden Zwitsers met versnelde paringen. Record opkomst met 227 deelnemers. Mijn eerste toernooi deze zomer!  Ook Geert doet mee en is vast besloten om zijn mindere prestatie op het Eastman Kodak recht te zetten. Ik mag nog steeds niet rijden met de wagen en mag mee met Geert.  Dankjewel Geert! En we zijn niet alleen … ook Jean kwam uiteindelijk nog opdagen, Bart officeert als arbiter en 3 spelers van onze club in Frankrijk schreven zich ook in.

Geert haalde het beste resultaat met 4,5 uit 9 maar is hiermee niet echt tevreden … het zal hem een pak elo punten kosten volgens hem.

Jean moet tevreden zijn met 3,5 uit 9 … ook hem zal het waarschijnlijk wat Elo punten kosten en zijn remise tegen Geert was zowat zijn hoogtepunt.

Ik behaalde 4 uit 9 maar tegen sterke tegenstanders (soms moeilijk te begrijpen paringen) en ga er een 12 – tal Elo punten op vooruit. best tevreden voor mij heroptreden.

Voor resultaten en klassement klikken op deze link

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Zomernieuws VI

Traditioneel gaat de laatste week van augustus het schaakfestival van Dieppe door de 14-e editie …