zaterdag 2 maart 2024

Zomernieuws VI

Traditioneel gaat de laatste week van augustus het schaakfestival van Dieppe door de 14-e editie al … en van 25 augustus tot en met & september. Dit omvat niet minder dan 5 toernooien. Een A, B en C reeks, en een reeks voor senioren > 50 jaar ( 9 ronden Zwitsers; 1u30/40 – 30′ + [30”] ) mat daarenboven een parallel toernooi, l’Open de la Côte d’Albâtre, van 28 tot en met 31 augustus (5 ronden Zwitsers; 60′ + [30”] ). Ik doe het kalm aan en speel deze keer enkel in de Open de la Côte d’Albâtre … Jean speelt in de B.

3 uit 5 voor mij in de Open d’Albâtre maar toch een Elo verlies van 12 punten. 2 van mijn winstpartijen waren immers tegen niet geklasseerde spelers waarvan er één zelfs niet kwam opdagen in de slotronde). De volledige resultaten via deze link.http://www.echecs.asso.fr/FicheTournoi.aspx?Ref=44981

Ook voor Jean zat het niet mee in de Open B.   Hij behaalde er slechts 3,5 uit 9 en dat kost hem weerom 55 Elo punten. Voor zijn resultaten klik op deze link.

 

 

brochure Festival 2018

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Schaaksimultaan 2018

Ik heb hier enkele foto’s en een Video van het Simultaan Klik op de volgende …