Ronde 1 30-9-2019
Gisteren voor interclub geschaakt met Veurne 1 in Gent tegen KGSRL12 en verloren na 56 zetten. Jean won eerst ,dan mijn verlies, iets later won Aurèle, dus het stond al 1-2 voor Veurne, later haalde DIederik remise in een gesloten stelling dus Veurne ging op de eerste speeldag winnen met 1.5 – 2.5, we zitten met een mooi ploegsje.

Ronde 2  13-10-2019

Gisteren de tweede ronde interclub in reeks 5F. Veurne1-Izegem2. Diederik stond op het vierde bord in het eindspel met een paard tegen een toren achter en verloor zijn match. Ik ging voor een remise maar zag dat gebeuren en besloot om voor de winst te gaan om de ploeg te ontlasten. Ik stond lang in een gelijke stelling maar mijn paard kon rond een pion die drie keer verdedigd en drie keer aangevallen stond door de sterkste stukken een kwaliteit en drie pionnen winnen. Ik gaf dan deze sterke krijger voor een loper. Een paar zetten later gaf mijn tegenstander Frederique Delameilleure (1352 elo) op. Ondertussen bijna gelijktijdig won Geert Verslype op het tweede bord. Veurne meteen 2-1 voor. Aurèle Lenoir had genoeg met een remise maar wilde voor de winst gaan. Met een zwaar eindspel en een licht stuk voor een pion voor kon hij de winst binnenhalen. 3-1 winst voor Veurne 1. We staan al aan de leiding in de reeks vijfde nationale F. Verslag van Renaat Vanassche

 

 Ronde3 322 Veurne 1  – 508 Estampuis 2

 

Zondag 20/10/2019. De dag waarop Estampuis 2 op bezoek komt naar Veurne 1. Ik sta mijn 3e bord af waardoor de eerste drie borden sterker worden. Geert Danneel komt zo voor het eerst dit seizoen in de ploeg op het eerst ebord en speelt er tegen Roamin Sergent (ELO 1680). Op het 2e bord komt Jean Lucas met zwart tegen Axel Vanneste (ELO 1452). Op ons derde bord vinden we met wit Aurèle Lenoir alias Aurelius Maximus tegen Eric Reiffers (ELO 1430). Op het 4e bord met zwart Diederik Wydooghe tegen Joanthan Canario ( ELO 1410). Na exact een uur spelen geeft Axel op . Hij dreigt een toren of meer te verliezen met de dame van Jean met een dubbele aanval los in zijn verdediging. Ze lachen dan al wat minder luid. Op het 1e bord hefet Geert een enthousiaste aanval tegen gekregen in het begin en hij strijdt verder met een pion minder maar zijn stukken worden steeds actiever. Aurèle heeft een offer gedaan en staat aktiever met een licht stuk minder voor 2 pionnen met wel een sterke aanval. Diederik neemt zijn tijd en komt gelijk uit de opening. Veurne voorlopig 1-0 voor.

Aurèle staat 10 min voor in tijd, Diederik staat 10 min achter en Geert staat een kwartier achter. Diederik komt op een spectaculaire manier een licht stuk voor. Aurèle zijn offer is precies niet gevalideerd. Aurèle verliest nog zijn dame en geeft op. Veurne 1 staat voorlopig 1-1. Na 2 uur spelen zijn er bij Geert 2 torens afgeruild. Hij blijft een licht voor. Geert heeft mijn inziens meer aanval in de stelling. Diederik dame en paard tegen dame met elk nog 6 pionnen. 16u14 Geert’s tegenstander geeft op na een paardzet. Veurne 1 leidt met 2-1. Diederik als laatste nog bezig meet een stuk voor. 16u38 de witspeler rukt op met zijn pionnen. Diedrik verliest een paard. Een blunder. Diederik stelt remise voor, de tegenstander weigert. 17u15 elk evenveel pionnen , een dame en een koning. Eeuwig schaak is al een paar keer mogelijk geweest. De zaal kijkt toe naar de laatste match. Diedrik zijn stelling stort ineen. Hij komt een pion achter. De dames worden geruild. Veurne 1 speelt 2-2 gelijk tegen Estaimpuis.

 

Vanassche Renaat

Ronde 4   Veurne1 – KBSK7

Afgelopen zondag heeft Veurne 1 2-2 gelijk gespeeld tegen KBSK7. Jean won op het eerste bord, Jacky verloor op het tweede na een fout in de opening, ik speelde remise tegen Rudi Dewilde met wit . Ik kwam goed uit de opening en had een aanval op zijn koning die te pareren was en op een cruciaal moment bekwamen we herhaling van zetten remise. Diederik speelde op het vierde bord voor de wedstrijduitslag bij dus een 1.5-1.5 stand. Met een pion voor stelde Katia Callebaut remise voor toen hij een tweede pion dreigde voor te komen. Hij aanvaardde aangezien hij bang was van een matdreiging 2-2 in de derby. Verslagje van Renaat Vanassche

 

KOMEND:

Algemene Vergadering

vrijdag 28 juni , 20:30

Gratis zomerschaken

vrijdag 5 juli , 21:00

Gratis zomerschaken

vrijdag 12 juli , 21:00

LEES VERDER: