woensdag 22 mei 2024

Verslag Liga Speeldag 4

Lenoir Aurele ½  – ½ Verbrugghe Patrick
Na een aanvallende partij weeral een keer geblunderd in totale winstpositie … Dus stukverlies. Dan maar zorgen voor stug spel dat een tweede vrijpion opleverde waarop de tegenspeler mijn remiseaanbod aanvaarde.

Verslype Geert ½  – ½ Verleye William
In het middenspel kwam mijn tegenstander een pion voor die hij in het eindspel terug moest afgeven. Hij stelde remise voor dat ik aanvaardde. Leuke match zonder veel fouten of blunders en dat is al heel wat.

Dharmadi Djaka 0-1 Vandenbussche Dries
Ik stond in het begin beter en heb dan na 20 zetten een stuk kunnen willen en bij het eindspel stond ik 2 stukken voor en 2 pionen dan gaf hij op.

Vermeersch Dirk 1 – 0 Vandenbroucke Ivan

Leuridan Brecht 0 – 1 Vanassche Renaat
We begonnen met een zeer sterke opening. Na een combinatie kwam Renaat een zuivere toren voor en bouwde zijn voorsprong verder uit. Toen ik een torenvork op koning en paard niet zag aankomen, gaf ik op terwijl het enkele zetten ervoor remise kon zijn..

De Meyere Kathleen 0 – 1 Rock Sebastien
Na zet 13 ben ik een volle toren achter gekomen maar vond het nog te vroeg om op te geven en ging ik volledig in de aanval en aan de 20 ste zet gaf Kathleen op want ik had haar een mat in 2 opgelegd met Dame en Loper. Was een wisselende partij maar uiteindelijk was ik blij niet te hebben opgegeven want ik heb het uiteindelijk wel gehaald.


Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Het relaas van een ererondje

De traditie vereist dat de (nieuwe) clubkampioen zijn status laat gelden door zich te bewijzen …