zaterdag 13 april 2024

Waar blijven ze dan, die stukken?

Het jaarlijkse mens-erger-je-niet, de schaakeditie, was weer aangebroken: het doorgeefkampioenschap.
In een soort van interbellum tussen competitie en lentetoernooi (in nieuw format, dit jaar!) dat vrijdag 29 maart heette werd het jaarlijkse doorgeefkampioenschap gespeeld. Dit was door de drukte in het najaar van 2018 doorgeschoven naar het voorjaar van 2019.
Weinig deelnemers, slechts zeven gegadigden. Doch om koppels te maken, dien je met een even aantal te zijn, dus ouderdomsdeken Aurèle offerde zich op om telkens te spelen tegen ‘een vrije speler’.

In ronde 1 haalde het duo Jonas-Niels 4 op 4, de rest van de duo’s (Guy-Ivan en Bart-Frans) bleven op 1 op 4 steken.
In ronde 2 deed opnieuw Jonas het het best, in combinatie met Bart: 3 op 4. Niels-Ivan verdiende 2 punten, Guy en Frans sprokkelden één punt tegen Bart & Jonas.
In ronde 3 hielden Frans en Ivan het voor bekeken. De laatste loting leverde de tandems Bart-Niels en Guy-Jonas op. Bart en Niels wonnen tweemaal.

Resultaat:

Speler Punten
1 Geryl Niels 8/10
2 Vandeputte Jonas 7/10
3 Meijfroidt Bart 6/10
4 Vandenbroucke Ivan 4/8
5 Van Eert Frans 2/8
6 Feys Guy 2/10

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Het relaas van een ererondje

De traditie vereist dat de (nieuwe) clubkampioen zijn status laat gelden door zich te bewijzen …