zaterdag 13 april 2024

Het zit erop!

Na vrijdag zit het erop: het clubkampioenschap 2022-’23 is afgelopen.

Het werd een succesvolle editie waarbij Michel aan het langste eind trok en door de competitie walste. In ronde één en drie werden rechtstreekse concurrenten resp. Niels en Steve verslagen door Michel. Een handvol spelers slaagden erin om een half punt af te snoepen, maar niemand kon winnen van Michel.

Na enkele corona-jaren werd een volledige competitie afgewerkt zonder onderbrekingen. Voor het eerst sinds lange tijd met meer dan 20 spelers. De nieuwe instroom van spelers was wisselend succesvol. Glenn (8,5/14) en Brent (7/17) bleken de succesvolste nieuwkomers.

Tot slot werd ook een deelnameprijs in het leven geroepen per categorie. Deze werd in Categorie 1 (>1550 elo) gewonnen door Michel, Niels én Jean. In Categorie 2 werd het Kevin die alle 20 wedstrijden speelde!
Proficiat!

Resultaten zijn hier te vinden.

Op naar het lentetoernooi!

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Het relaas van een ererondje

De traditie vereist dat de (nieuwe) clubkampioen zijn status laat gelden door zich te bewijzen …