zaterdag 2 maart 2024

Verslag Liga Ieper Ronde 3

Hier het verslagje van de 3de speeldag van de Liga te Ieper.

Lepers Philip – Lenoir Aurele 1 -0
Met zwart goed uit de opening gekomen, met aanvalskansen. Maar zoals gewoonlijk kwam weer de traditionele blunder . De ouden kan niet meer winnen en …. adieu die vroegere fierheid.

Malfait Ward – Verslype Geert 0,5 – 0,5
Ward begon zeer passief. Ik had het centrum én het initiatief en behield dit.Na een verdubbeling van mijn torens op een open lijn had ik voorsprong maar heb dit niet uitgebuit zoals het hoort.Met een eeuwig schaak dwong Ward remise af. Spijtig. Winst zát er immers in.

Vandenbussche Dries – Selschotter Jan 0 – 1
Na een mooie opening en middenspel stuk weggeblunderd. Na het verloop van de wedstrijd niet meer in het spel kunnen komen en verloren.

Vanassche Renaat – Vermeersch Johan 0 – 1
In het middenspel een licht stuk voor een pion achter gekomen en in het eindspel was dit nog het verschil, hij maakte het mooi af en ik gaf op, een op drie in de liga, volgende ronde moet nu normaal een haalbare tegenstander zijn.

Rock Sebastien – Leuridan Brecht 0 – 1
Voor mijn tegenspeler Seba was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Ik val al snel met paard zijn koningsvleugel aan met gevolg vork koning Toren. Daarna is m’n weg vrij om mat te zetten na ça 11 zetten.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Neenee, je MOET nemen!

Vakantie, dus dat is traditioneel een rustperiode in schaakwereld. Terwijl die schaakwereld zich opmaakte voor …