zaterdag 13 april 2024

Liga Ieper Verslag Ronde 5

Vanroose Sibran 0,5 – 0,5 Lenoir Aurele
goed uit de opening gekomen, zelfs met kwaliteitswinst. Dan beginnen klungelen tot zelfs dreigend verlies. Met enkele tegenprikken toch nog remise uit de brand gesleept.

Vancoilli Guido 1/2 – 1/2 Verslype Geert
Mijn tegenspeler ruilde van bij de start zoveel mogelijk stukken af… om zo vlug als mogelijk tot het eindspel te komen waarbij hij dacht het spel te kunnen winnen. Uiteindelijk zat de positie muurvast. Remise… De computer leerde me dat ik enkele zetten daarvoor toch de winst heb laten liggen, maar dit is nog al gebeurd.

Vandenbussche Dries 1 – 0 Vermeersch Johan

Vanassche Renaat ½  – ½ Byle Jacques
remise gehaald na 24 zetten door herhaling van zetten, 2.5 op vijf in het klassement en op schema voor een degelijk eindklassement

Petralia Salvatore ½  – ½ Leuridan Brecht
Mooi spel met heel wat ruilwerk. Na 38 zetten beslissen we tot remise.

Vandenbroucke Ivan 1 – 0 Scheldeman Marc

Rock Sebastien 0 – 1       Dharmadi Dj
heb mijn tegenstander toch wat spanning kunnen bezorgen en vond dat het met wisselende kansen was, maar op een ogenblik zat ik met een vork dat ik een paard kwijt speelde en bleef hij aanvallen en verloor het ene stuk na het andere en dan zag ik geen uitweg probeerde nog voor de pad te gaan maar helaas het is niets geworden.Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Neenee, je MOET nemen!

Vakantie, dus dat is traditioneel een rustperiode in schaakwereld. Terwijl die schaakwereld zich opmaakte voor …