woensdag 22 mei 2024

Verslag Liga Ieper Speeldag 2

Hieronder verslagje van de 2 ronde van de Liga in Ieper:

Lenoir Aurele – Deblauwe Pauwel 0,5 – 0,5

Een klein foutje in het middenspel bracht mij door kwaliteitsverlies in het nadeel. Door scherp tegenspel kon ik dan toch een “eeuwig schaak” op het bord toveren. Drawn tegen Pauwel Deblauwe is niet mis!

Verslype Geert – Verbanck Mario 1 – 0

Gedurende het ganse spel kon ik het initiatief behouden. Na het ongelukkig wegblunderen van een loper in het middenspel was het voor mijn tegenstander moeilijk om stand te houden. De computer wijst me terecht omdat ik een mat in vier niet had opgemerkt, maar een kwartier later kreeg ik een nieuwe kans; een mat in drie, die ik niet liet liggen. Al bij al een leuke match.’

Vermeersch Johan – Vandenbroucke Ivan 1 – 0

Na lange mooie wedstrijd toch het loodje moeten leggen door een aanval met toren en loper.

Claessens Eric – Rock Sebastien 1-0

Ik ben uit zonderlijk goed uit mijn opening geraakt alléé dit was wat Eric ervan vond zei hij zelf. Aan de 22 ste zet stonden we nog identiek gelijk. Eric moest uitzonderlijk goed opletten want de mat was in aantocht, maar hij vond de enige zet die de mat weerhield en na wat ruilen dacht ik mss nog iets te kunnen forceren maar aan de 51 zet zag ik de mat aan komen en heb ik uiteindelijk maar opgegeven. Bij het Analyseren van de partij vertelde hij me dat hij gezweten heeft. op een ogenblik heb ik gerokkeerd en had met mijn paard moeten spelen en dan zat de winst er volledig in zei hij tegen me. Een leuke partij waar ik ook weer heel wat van uitgeleerd heb. Zei tegen Eric dat het lang geleden was dat ik zo een mooie partij gespeeld had en hij beaamde het.

Leuridan Brecht  – Vandenbussche Dries

0 – 1

Een moeilijke wedstrijd voor zowel mezelf als mijn tegenstander.  Middenspel werd moeilijk opengebroken. Daarna kwam ik pion achter en begon ik wat sneller te spelen wegens tijdsgebrek.  Zijn koning was moeilijk schaak te zetten.  Daardoor was hij mij te vlug af en bezwijk ik onder sterke stelling met zijn koning en promoverende pion. Toch sterk spel kunnen spelen.

De Maertelaer Marcel  – Vanassche Renaat

0 – 1

In het middenspel kwam ik een pion voor , later nog een tweede pion, het eindspel ging in met ik een toren, paard en zes pionnen tegen hij een loper, paard en vier pionnen, toen ik met een dubbele aanval toren op ongedekt stuk en schaak een extra stuk ging voorkomen gaf hij op na een partij van bijna twee uur.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Schaaksimultaan 2018

Ik heb hier enkele foto’s en een Video van het Simultaan Klik op de volgende …